Ce sem se v prejsnjem prispevku hvalil z 10C v Angliji, potem ...
Pozabite, brez veze, poglejte raje te podatke spodaj.
Zrak 27C (v senci), voda 24C (na globini 25m), plavo nebo, sonce, brezvetrje.
Kraj zlocina? Just arround the corner. No ja, 3 urce pa firkeljc od doma pa res. Proti jugu. Z letalom, da ne bo pomote.
Sharm El Sheikh/Shark's Bay/Sinaj/Egipt Vam je zdaj jasno kje?
Cas zlocina? Januar. Mhm, Januar 2009.
Scena zlocina: Kolibe narejene iz lesa, rafije, vej palm pa vse do sob in vil narejenih na klasicni nacin. Pescena plaza, modro nebo in morje, korale, koralna flora in fauna. Prijazno in ustrezljivo lokalno osebje, izbira lokalne hrane po kateri nimate prebavnih motenj. Beduinska "dnevna soba" kjer se posladkate s soki svezega sadja jagod, manga, pasionke, limon, s cajem ali kavico in kjer v miru lahko pokadite pipo miru (shisha po domace). In pa najpomembneje ... mir, blazeni mir pred vsemi prijatelji, za katere niste pravzaprav nikoli vedeli, da jih imate.
Detajli scene: razdalja od sobe do potapljaskega centra cca 30, do sokov, caja, kave in pipe cca 50m, do vecerje pa celih 60. Od centra do vode cca 25m +25m pomola. Kriza, vam povem!
Na lokalnem koralnem grebenu se vidi (pre)intenzivnost gradenj v okolici in neosvescenosti turistov. Precej unicen, ogromno koral odmrlo, precej jih je v komi in se pocasi, prav pocasi obnavljajo. V vednost 3m koralni greben je potreboval cca 750 let da je zrasel do svoje velikosti. Unicen pa je bil v slabih 5-10 letih. Upam, da se obrne na bolje.
Vseeno se da videti napoleone, murene, gruperje (kirnje), skate, hobotnice, trobente, ... mislim da jih je cca 2000 razlicnih vrst, zato se je bolje tu ustaviti.
Lokalni izleti so mozni s stirikolesniki ali s kamelami v puscavo, s 4x4 v barviti kanjon (priporocam), ogled samostana Sv. Katarine, v kaksen Wadi (izsuseno recno korito) z oazo, Dahab, El Tur, Naama Bay, Sharm Old Market,... Malo bolj oddaljeni pa v Kairo, Petro (Jordanija), Nuweibo, Tabo,...
1EUR = 7.3EGP (egiptovski funt)
Analiza: Kaj naj se povem? Tisti, ki ste ze bili tu, tako ali tako veste o cem govorim, tisti,ki pa se niste bili, pa verjetno tudi v prihodnje ne boste. Najveckrat izberete varianto all-inclusive v hotelih. Se splaca. No, pa smo vsi veseli in zadovoljni, da je tako.
slike >>> clicky-click <<< photos
Enhanced by Zemanta