Holland Combi Dream Team Tour 2009 (v delu/Work in Progress)
Pojdi z menoj,
da ti zasije sreča v očeh,
če pozabiš na vse,
se ti nov svet odpre
in življenje lepše je.

Zadnje čase nimamo veliko problemov z odločitvami kam, kdaj in kako. To pot smo potrebovali točno toliko, kot je potrebno, da en "ta kratek"  opravi svojo življenjsko funkcijo, t.j. pogreje.
Tokrat je naš cilj Amsterdam, cca 1250km severo-zahodno od doma. Nas 7, en kombi, nekaj prtljage in ... off we go bi rekli. Z vsemi počitki (na 2 uri), točenjem goriva, pa še kaj bi se našlo smo potrebovali dobrih 12 ur. V redu, ni kaj.
Nizozemska - država za katero nikoli nisem mogle reči ali mi je všeč ali ne. Edino kar sem vedel, je to, da govorijo tako, kot bi se jim dvigovalo po hrani narejeni s starim oljem. Točno tako, ja ... za kozlat.
Prvi vtis ... ga pravzaprav ni bilo ... cestne črte so švigale mimo mene še dobre pol ure po tistem, ko sem v izbranem hotelu butnil prvi whisky in ga poplaknil s pivom. Ustavite zemljo, hočem izstopiti.
Ker imamo samo 5 dni na voljo je imel doma narejeni plan ogledov ubijalski ritem. Dnevno 2-3 različne lokacije.
Danes lahko rečem, da smo naredili dober plan (lahko pa da smo imeli samo noro srečo) in ogledali smo si res veliko zanimivosti.
Najprej Keukenhof, če poenostavim, nekaj podobnega kot naš Arboretum vendar veliiikkkoooo večji in seveda bolj urejen. Vseeno smo na Nizozemskem, deželi rož. Ogledali smo si tudi borzo cvetja, Den Haag, Volendam, Edam - znan po siru, kjer smo kupili Gaudo (bravo mi), Katwijk, Delft, Marken, in še in še ... ampak imena mest so tako zaj...., da se jih nisem uspel zapomniti. Se pozna tudi rahel osip sivih celic.
Toplo priporočan ogled Zaanse Schaans, del starega ohranjenega mesta z nekaj mlini.
Kaj še? Nizozemska - ena sama voda - slana, sladka. Kanal pri kanalu, kot en ogromni labirint na vodi.
Urejena, čista, kjer nič ni zastonj. Precej draga (za naše pojme). Vetrovno, dež, plohe, nevihte, sonce, vsega je bilo dovolje v času našega potepa.
Se nadaljuje ...

>>> click - click <<< photos
Pojdi z menoj,
srce pokaže ti pravo pot,
vse do zvezd in še dlje,
ta noč najina je,
vzemi le nasmeh seboj
in pojdi z menoj.

(Rebeka Dremelj)
Enhanced by Zemanta